Οδός Λουτρών

Οδός Λουτρών Λαγκαδάς, 57200

+30 23940 22221

Πληροφορίες & Κρατήσεις Γραμματτεία

Δευ - Κυρ: 08:00 - 24:00

08:00 -18:00 ΟΜΑΔΙΚΑ/PRIVE 18:00 - 24:00 ΜΟΝΟ PRIVE

Υδροθεραπευτήριο

Σας καλωσορίζουμε στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά.

Ο χαρακτηρισμός «ιαματική πηγή» δόθηκε, καθώς η εμπειρία έδειξε ότι η χρήση του νερού με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά ασκεί ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Για το ιαματικό νερό της λουτρόπολης, γνωρίζουμε αρκετά στοιχεία από βιβλιογραφικά δεδομένα. Οι μαρτυρίες αυτές ξεκινούν από τις ταξιδιωτικές περιγραφές του Τούρκου γεωγράφου (Μ. Χανζή-Σαλφά) το 1670 και του Βρετανού περιηγητή (William Martin Leake) το 1835. Όπως φαίνεται από αυτές αλλά κι από πιο πρόσφατες μαρτυρίες η λουτρόπολη Λαγκαδά διέθετε πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα «φυσικά θεραπευτικά μέσα».

Από το 1920 έως το 1938 τα Λουτρά γίνονται αντικείμενο μελετών κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Την περίοδο αυτή έχουμε την πρώτη επιστημονική έρευνα που αφορά στα γεωλογικά χαρακτηριστικά του χώρου, τη χημική ποιότητα και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού.

Επιστημονική ομάδα μελέτησε με λεπτομέρεια κάθε φυσική ιδιότητα, καθώς και κάθε χημική παράμετρο του ιαματικού νερού, προκειμένου να «ταυτοποιηθεί» και στη συνέχεια να αξιολογηθούν οι ιδιότητές του και τα πολλαπλά ευεργετικά του στοιχεία. Η προέλευση του φυσικού ολιγιμεταλλικούιαματικού νερού, η μεταλλικότητά του, τα χημικά στοιχεία ποσοτικής και ποιοτικής υπεροχής, το κρυοσκοπικό σημείο, η φυσική θερμοκρασία, η ραδιενέργειά του, η παροχή, είναι τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν με επιμέλεια και με βάση αυτά η ταυτότητα του ιαματικού νερού των Λουτρών Λαγκαδά είναι η εξής:

Μετεωρικό, Θερμό, Na+ – Ca2 + – SO4  – HCO3 -K+-FΟλιγομεταλλικό, Υποτονικό, Ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό. Οι φυσιοχημικές σταθερές του είναι οι εξής : ph: 7.50, αγωγιμότητα 840mS/cm, παροχή 60 m3/h, θερμοκρασία 39.40ο C, στέρεό υπόλειμμα 0.70 g/L, ολική σκληρότητα 20.30ο f, ανθρακική σκληρότητα 20.30ο F, μη ανθρακική σκληρότητα 0.00ο F, αλκαλικότητα P 0.00, αλκαλικότητα M 5.20.

Το ιαματικό νερό είναι κατάλληλο για τις εξής μορφές υδροθεραπείας:

Α) Λουτροθεραπεία

Β) Ποσιθεραπεία

Οι θεραπευτικές του ενδείξεις είναι :

  • Παθήσεις των αρθρώσεων και των οστών
  • Ρευματικές και κινητικές παθήσεις
  • Παθήσεις κυκλοφορικού και  νευρικού συστήματος
  • Δυσλειτουργίες του ύπατος,, της χολής και των νεφρών
  • Χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις
  • Ευαισθησίες στο πεπτικό σύστημα
  • Δερματοπάθειες